Aarhus Universitets segl

Rekruttering

På Arts arbejder vi målrettet på at skabe det gode match mellem studerende og uddannelse. Vi ved at uddannelsesvalg truffet på baggrund af relevante og retvisende informationer skaber de bedst mulige vilkår for fastholdelse og er vigtige for de studerendes sociale og faglig trivsel på studiet. 

Rekrutteringsaktiviteter på Arts er kendetegnet ved, at de altid rummer ”den ærlige fortælling” om livet som studerende. På den måde kan kommende studerende få en realistisk forventning om, hvad de vil møde på universitetet, og samtidig blive bevidste om, hvad der kræves af dem. På Arts lægger vi særlig vægt på at præsentere både det faglige og sociale studieliv i alle rekrutteringsaktiviteter – parametre, som vi ved er afgørende for kommende studerende, når de træffer deres valg af uddannelse.

Aktiviteterne er i form og indhold tilpasset efter kvalitative og kvantitative indsigter om målgruppen, så de kontinuerligt opleves som værende relevante og i øjenhøjde. På Arts har vi cirka 50 studenterstudievejledere, som fagnært afholder de konkrete rekrutteringsarrangementer og som hermed også er med til at sikre, at indholdet matcher de kommende studerendes behov.

Rekrutteringsplatforme

Bachelor.au.dk og kandidat.au.dk er de primære digitale rekrutteringsplatform. På Arts sikrer den lokale redaktør løbende opdatering og udvikling af uddannelsernes sider, som hvert år kvalitetssikres med input fra de faglige miljøer. Desuden har vi på Arts udviklet en online uddannelsestjekker til udvalgte uddannelser, hvor potentielle studerende bliver stillet en række spørgsmål om motivation for at påbegynde studiet og deres faglige forudsætninger med henblik på at lave en forventningsafstemning. 

Gode historier

Uddannelsestjekkeren på bachelor.au.dk

Målet med uddannelsestjekkeren er at skabe en bedre forventningsafstemning mellem potentiel ansøger og uddannelse, så vi på sigt kan mindske frafaldet på de uddannelser, vi udvikler en uddannelsestjekker til.
Uddannelsestjekkeren er således et supplement til de informationskilder, potentielle ansøgere allerede nu har adgang til: studievejledere og vejledningsarrangementer, bachelor-og kandidat.au.dk og uddannelsesguiden.dk. Uddannelsestjekkeren erstatter ikke de nuværende vejlednings-og informationskilder, men er en måde, hvorpå vi kan aktivere og inddrage potentielle ansøgere og forbedre uddannelsesmatchet gennem nye refleksionskilder på Aarhus Universitets webunivers.