Lige fra studiestart til aflevering af kandidatspeciale møder de studerende på Natural Sciences en lang række aktører, der understøtter deres læringsprocesser og valg gennem faglig vejledning.
I regi af de enkelte kurser vil stoffet typisk blive introduceret ved forelæsninger, afholdt af videnskabelige medarbejdere, mens der arbejdes mere dybtgående med stoffet på mindre øvelseshold varetaget af hjælpeundervisere (instruktorer), som typisk er ældre studerende eller phd-studerende. Underviserne på Natural Sciences er generelt let tilgængelige og de studerende har mulighed for at søge faglig vejledning både i og uden for undervisningssituationen.
Mange uddannelser har kursusforløb eller øvelser som, allerede på bacheloruddannelsen, introducerer de studerende til relevante faglige forskningsmiljøer og giver inspiration til hvilke faglige retninger, man kan forfølge. I forbindelse med bachelorprojekter, individuelle projekter og specialeprojekter tilknyttes en vejleder blandt det videnskabelige personale, som yder individuel faglig vejledning til den studerende. De studerende vil også ofte modtage faglig vedledning fra andre medarbejdere i de forskningsmiljøer, de tilknyttes.
Information vedrørende sammensætning af faglige specialiseringer, valg af vejleder etc. fremgår af studieportalerne for de enkelte uddannelser mens den formelle ramme angives af studieordningerne. De obligatoriske programmer for de enkelte uddannelser er angivet i studieordningen og kan endvidere ses på bachelor.au.dk og kandidat.au.dk. Den studerende har adgang til detaljeret information om de enkelte kurser, inklusive læringsmål og faglige forudsætninger, i kursusbeskrivelser som offentliggøres i kursuskataloget.
Den overordnede vejledning vedrørende sammensætning af studieprogram, inklusiv faglig specialiseringsretning og valgfrie kurser, forestås af den uddannelsesansvarlige for de enkelte uddannelser. Studerende med behov for individuel tilrettelæggelse af progressionen i deres studieprogram kan søge hjælp i studievejledningen.