Aarhus Universitets segl

Tilrettelæggelse af eksamen

Eksamensplanlægning

Det overordnede hensyn ved planlægning af eksamener er, at studerende ikke må opleve, at to prøver falder samme dag. Dog accepteres overlap, hvor der er tale om, at afleveringsfrist er den sidste dag i en eksamensperiode for ”skriftlige opgaver”, f.eks. projekter. 

Ved planlægning af eksamener tages særligt hensyn til førsteårsstuderende, således at deres eksamener så vidt muligt placeres jævnt fordelt over hele eksamensperioden, og derved give de studerende mest mulig luft mellem de enkelte eksamener. 

Der planlægges ikke eksamener på søndage, helligdage, dagen før juleaften, samt hverdage mellem jul og nytår skal så vidt muligt undgås. 

Faser i eksamensplanlægningen 

  1. Først planlægges skriftlige prøver for kurser, der følges af studerende fra forskellige uddannelser (disse eksamener placeres over hele eksamensperioden).
  2. Prøver for obligatoriske kurser planlægges herefter, så der gives mest mulig luft ift. planlagte prøver for de tværgående kurser.
  3. Store mundtlige eksamener sker så vidt muligt i holdinddeling efter hvilke uddannelser de studerende kommer fra, så eksamensdatoerne passer ift. skriftlige prøver.

Hjemmeopgaver:

  • I perioden hvor hjemmeopgaver er med 24-48 timer fra udlevering til aflevering, planlægges der ikke eksamener for studerende, der deltager.
  • Hvis det ikke er 24-48 timers opgaver, planlægges afleveringsfristen sidste dag i eksamensperioden og andre eksamener kan planlægges.

Lokalesituation:

  • Ved både skriftlige og mundtlige prøver skal der tages hensyn til lokalesituationen
  • Der skal koordineres både på tværs af universitetet og lokalt, således at flere lokaler benyttes til både mundltlige og skriftlige prøver.

Individuelle hensyn:

  • Der tages så vidt muligt hensyn til ønsker fra eksaminator og censor ift. placering af prøver.
  • I meget begrænset omfang tager individuelle hensyn til studerende i planlægningen.