Aarhus Universitets segl

Praktik og projektorienteret forløb

Formål med praktik- og projektforløb på Aarhus BSS

Uddannelserne på Aarhus BSS skal levere kandidater med både akademiske og praksisrettede kompetencer, der modsvarer samfundets behov. Her spiller vores projekt- og praktikforløb en vigtig rolle.

Formålet med at have praktik- og projektforløb som en del af uddannelserne er:

  • at vores dimittender opnår praksisrettede kompetencer, der modsvarer samfundets behov

  • at bringe forskningsbaseret viden til arbejdsmarkedet/samfundet

  • at bringe kendskab til praksis- og arbejdsmarkedsnære problemstillinger ind i uddannelserne.

Betydning for dig på Aarhus BSS

Studerende

Praktik og projektforløb er en mulighed for at sætte din faglighed i spil i samarbejde med aktører på arbejdsmarkedet. Det er en mulighed for at løse praksis- og arbejdsmarkedsnære problemstillinger, møde og opbygge netværk med potentielle arbejdsgivere og stifte bekendtskab med faglige rollemodeller i relevante ansættelser.

Undervisere og kursusansvarlige

Praktik og projektforløb er en mulighed for at styrke dit samarbejde med aktører på arbejdsmarkedet. Det er også en anledning til at holde dig ajour med praksis- og arbejdsmarkedsnære problemstillinger og få inspiration til at integrere disse i undervisningen.   

Studienævn og studieleder

Praktik- og projektforløb bidrager til, at uddannelserne stemmer overens med samfundets behov, og at de studerende opnår relevante færdigheder og kompetencer. Studerendes evalueringer af praktik- og projektforløb og løbende dialog med praktikværter skal hjælpe studienævn og studieleder med løbende af kvalitetssikre og kvalitetsudvikle formatet for, kravene til og relevansen af praktik- og projektforløb.  

Proces

Studienævnet har ansvaret for, at der i studieordningen på kandidatniveau er mulighed for projektorienterede forløb samt at sikre kvaliteten af disse, mens den studerende selv er ansvarlig for at finde praktiksted (med undtagelse af psykologi) og arrangere selve praktikken.

For at sikre forløbets kvalitet og de studerendes udbytte, udarbejdes en praktikaftale/kontrakt, som underskrives af værtsvirksomheden. Ved forløbets afslutning udarbejder den studerende en praktikrapport eller en akademisk opgave, som bedømmes ved en prøve. Kravene til opgaven fremgår af studieordningen. Undervisere varetager rollen som intern vejleder i forbindelse med det projektorienterede forløb, og studienævnet godkender det projektorienterede forløb.

Aarhus BSS Studier og Aarhus BSS Career vejleder de studerende om deres muligheder. Aarhus BSS Career administrerer AU Job- og projektbank.